Configuration :

Recette Dr Smurto's Golden Ale

  • Style : Pale Ale Américaine
  • Méthode : Tout grain
  • Fermentation : Ale
  • Volume : 5.0 L
  • Efficacité d'empâtage : 70%
  • Efficacité de la brasserie : 63.1%
  • Ratio IBU/DI : 0.89
  • Coût total : -

Céréales et sucres

Quantité Nom Malterie Forme Addition Couleur Proportions Coût total
620 g Pilsner (2 Row) Bel Grains - 3 EBC 55.9 % -
Belgian base malt for Continental lagers
210 g Munich Malt Grains - 17 EBC 18.9 % -
Malty-sweet flavor characteristic and adds a reddish amber color to the beer.Does not contribute signficantly to body or head retention.Use for: Bock, Porter, Marzen, Oktoberfest beers
210 g Wheat Malt, Ger Grains - 3 EBC 18.9 % -
Malted wheat base for use in all wheat styles
70 g Caramunich Malt Grains - 110 EBC 6.3 % -
Caramel, copper colored malt. Used in Belgian ales and German bocks.

Houblons

Quantité Nom Forme Alpha Addition Temps IBU Coût total
4 g Amarillo Gold Pellets 8.5 % Ébullition 60 minutes 20.6 -
Unknown origin, but character similar to Cascade. Used for both bitterness and aroma.Used for: IPAs, AlesAroma: Citrus, flowerySubstitutes: Cascade, Centennial
6 g Amarillo Gold Pellets 8.5 % Ébullition 20 minutes 17.5 -
Unknown origin, but character similar to Cascade. Used for both bitterness and aroma.Used for: IPAs, AlesAroma: Citrus, flowerySubstitutes: Cascade, Centennial
6 g Amarillo Gold Pellets 8.5 % Ébullition 0 minutes 0 -
Unknown origin, but character similar to Cascade. Used for both bitterness and aroma.Used for: IPAs, AlesAroma: Citrus, flowerySubstitutes: Cascade, Centennial

Divers

Quantité Nom Addition Temps Coût total
54.35 ml Whirlfloc Tablet Ébullition 15 minutes -
Aids in clearing yeast and chill haze. Easy to use tablet form.

Levures

Quantité Nom Laboratoire Forme Coût total
0 ml US-05 Safale American DCL/Fermentis Sèche -
American ale yeast that produces well balanced beers with low diacetyl and a very clean, crisp end palate.

Empâtage

  •  
    Concasser les grains
  •  
    Faire chauffer 2.8 L d'eau à 73.2°C
  •  
    Palier Saccharification à 66°C pendant 75 minutes
  •  
    Palier Mash Out à 75°C pendant 10 minutes
  •  
    Filtrer et rincer les drêches avec 6.4 L d'eau à 75.6°C
Ratio eau/grain de départ : 2.5 L/kg
pH cible : 5.2
pH : ________

Brew in a bag method where the full boil volume is mashed within the boil vessel and then the grains are withdrawn at the end of the mash. No sparging. This is a medium body beer profile.

Ébullition

Volume d'ébullition : 8.2 L
Temps d'ébullition : 90 minutes
Densité avant ébullition : 1.029
  •  
    Porter le moût à ébullition
  •  
    Minuteur 30 minutes
  •  
    Ajouter les : 4 g de Amarillo Gold
  •  
    Minuteur 40 minutes
  •  
    Ajouter les : 6 g de Amarillo Gold
  •  
    Minuteur 5 minutes
  •  
    Ajouter les : 54.35 ml de Whirlfloc Tablet
  •  
    Minuteur 15 minutes
  •  
    Ajouter les : 6 g de Amarillo Gold
  •  
    Minuteur 0 minutes
  •  
    Faire refroidir le moût

Fermentation

Primaire : 14 jours à environ 18.0°C
Date de début : ____________________
Notes : _________________________________
Secondaire : 4 jours à environ 0.0°C
Date de début : ____________________
Notes : _________________________________
Garde en bouteille : 0 jours à environ 4.0°C
Date de début : ____________________
Notes : _________________________________
Carbonatation : 2.3 volumes

DI est. : 1.043
DF est. : 1.009
Alcool est. : 4.5 % alc./vol.
EBC : 16
DI : __________
DF : __________
Alcool : __________ % alc./vol.
IBU : 38