Configuration :

Recette Kiwi

  • Style : Pale Ale Américaine
  • Méthode : Tout grain
  • Fermentation : Ale
  • Volume : 23.0 L
  • Efficacité d'empâtage : 80%
  • Efficacité de la brasserie : 78.3%
  • Ratio IBU/DI : 0.68
  • Coût total : -

Céréales et sucres

Quantité Nom Malterie Forme Addition Couleur Proportions Coût total
5 kg Pale Malt (2 Row) UK Grains - 5 EBC 90.9 % -
Base malt for all English beer stylesLower diastatic power than American 2 Row Pale Malt
250 g Cara-Pils/Dextrine Grains - 5 EBC 4.5 % -
Significantly increases foam/head retention and body of the beer.Also sold under the names "Dextrine" and "Cara-Foam"
250 g Oats, Flaked Grains - 1 EBC 4.5 % -
Adds body, mouth feel and head retention to the beerUsed in oatmeal stouts and portersAdds substantial protein haze to light beersProtein rest recommended unless flakes are pregelatinized

Houblons

Quantité Nom Forme Alpha Addition Temps IBU Coût total
25 g Nelson Sauvin Cônes 12.7 % Pré-ébullition 60 minutes 36.3 -
Triploid variety bred from "Smoothcone" released in 2000. Oil profile said to taste like "fresh crushed gooseberries" similar to Sauvignon Blanc, giving it its name. Very fruity, citrusy - use in moderation. Used for: Pale ale, Super Premiums. Substitutes: None
20 g Nelson Sauvin Cônes 12.7 % Ébullition 2 minutes 2 -
Triploid variety bred from "Smoothcone" released in 2000. Oil profile said to taste like "fresh crushed gooseberries" similar to Sauvignon Blanc, giving it its name. Very fruity, citrusy - use in moderation. Used for: Pale ale, Super Premiums. Substitutes: None
60 g Nelson Sauvin Cônes 12.7 % Houblonnage à cru 4 jours 0 -
Triploid variety bred from "Smoothcone" released in 2000. Oil profile said to taste like "fresh crushed gooseberries" similar to Sauvignon Blanc, giving it its name. Very fruity, citrusy - use in moderation. Used for: Pale ale, Super Premiums. Substitutes: None
Houblonnage à cru : 2.61 g/l

Divers

Quantité Nom Addition Temps Coût total
250 ml Protafloc Ébullition 15 minutes -
2.267 ml Yeast Nutrient Ébullition 15 minutes -
Gives yeast nutrients for healthy fermentation. Not needed for most beers, but good for those with a high percentage of adjuncts. Add before yeast.

Levures

Quantité Nom Laboratoire Forme Coût total
35 ml WLP001 California Ale White Labs Liquide -
Very clean flavor, balance and stability. Accentuates hop flavorVersitile - can be used to make any style ale.

Empâtage

  •  
    Concasser les grains
  •  
    Faire chauffer 13.8 L d'eau à 73.2°C
  •  
    Palier Saccharification à 66°C pendant 80 minutes
  •  
    Palier Mash Out à 78°C pendant 10 minutes
  •  
    Filtrer et rincer les drêches avec 19.1 L d'eau à 80.0°C
Ratio eau/grain de départ : 2.5 L/kg
pH cible : 5.2
pH : ________

Ébullition

Volume d'ébullition : 28 L
Temps d'ébullition : 60 minutes
Densité avant ébullition : 1.047
  •  
    Ajouter les : 25 g de Nelson Sauvin
  •  
    Porter le moût à ébullition
  •  
    Minuteur 45 minutes
  •  
    Ajouter les : 250 ml de Protafloc, 2.267 ml de Yeast Nutrient
  •  
    Minuteur 13 minutes
  •  
    Ajouter les : 20 g de Nelson Sauvin
  •  
    Minuteur 2 minutes
  •  
    Faire refroidir le moût

Fermentation

Primaire : 4 jours à environ 19.4°C
Date de début : ____________________
Notes : _________________________________
Secondaire : 10 jours à environ 19.4°C
Date de début : ____________________
Notes : _________________________________
Garde en bouteille : 30 jours à environ 18.3°C
Date de début : ____________________
Notes : _________________________________
Carbonatation : 2.4 volumes

DI est. : 1.056
DF est. : 1.012
Alcool est. : 5.8 % alc./vol.
EBC : 9
DI : __________
DF : __________
Alcool : __________ % alc./vol.
IBU : 38