Configuration :

Recette THC Citra Cryo Pale Ale

  • Style : Pale Ale Américaine
  • Méthode : Tout grain
  • Fermentation : Ale
  • Volume : 20.8 L
  • Efficacité d'empâtage : 76%
  • Efficacité de la brasserie : 74.1%
  • Ratio IBU/DI : 0.75
  • Coût total : -

Water Profile: Ca 126 | Mg 0 | Na 0 | SO4 118 | Cl 135

Céréales et sucres

Quantité Nom Malterie Forme Addition Couleur Proportions Coût total
4.536 kg Pilsen Malt (Franco-Belges) Franco-Belges Grains Empâtage 1 EBC 90.9 % -
Belgian base malt for Continental lagers
454 g Vienna Malt Grains Empâtage 3 EBC 9.1 % -
Kiln dried malt darker than Pale Malt, but not as dark as Munich MaltImparts a golden to orange color to the beer.

Houblons

Quantité Nom Forme Alpha Addition Temps IBU Coût total
7 g Cryo - Citra Pellets 24.0 % Ébullition 30 minutes 15.8 -
Lupulin powder - typically used during the whirlpool/steep or dry hop phases at about half the weight of pellet hops to mazimize aroma/flavor. Concentrated to enhance hop oils. Store near freezing.
7 g Cryo - Citra Pellets 24.0 % Ébullition 15 minutes 10 -
Lupulin powder - typically used during the whirlpool/steep or dry hop phases at about half the weight of pellet hops to mazimize aroma/flavor. Concentrated to enhance hop oils. Store near freezing.
14 g Cryo - Citra Pellets 24.0 % Ébullition 5 minutes 7.9 -
Lupulin powder - typically used during the whirlpool/steep or dry hop phases at about half the weight of pellet hops to mazimize aroma/flavor. Concentrated to enhance hop oils. Store near freezing.
57 g Cryo - Citra Pellets 24.0 % Ébullition 1 minutes 6.9 -
Lupulin powder - typically used during the whirlpool/steep or dry hop phases at about half the weight of pellet hops to mazimize aroma/flavor. Concentrated to enhance hop oils. Store near freezing.
57 g Cryo - Citra Pellets 24.0 % Houblonnage à cru 3 jours 0 -
Lupulin powder - typically used during the whirlpool/steep or dry hop phases at about half the weight of pellet hops to mazimize aroma/flavor. Concentrated to enhance hop oils. Store near freezing.
Houblonnage à cru : 2.74 g/l

Empâtage

  •  
    Concasser les grains
  •  
    Faire chauffer 12.5 L d'eau à 72.1°C
  •  
    Palier Mash In à 65°C pendant 75 minutes
  •  
    Filtrer et rincer les drêches avec 16.6 L d'eau à 75.6°C
Ratio eau/grain de départ : 2.5 L/kg
pH cible : 5.4
pH : ________

Simple single infusion mash for use with most modern well modified grains (about 95% of the time).

Ébullition

Volume d'ébullition : 24.6 L
Temps d'ébullition : 60 minutes
Densité avant ébullition : 1.047
  •  
    Porter le moût à ébullition
  •  
    Minuteur 30 minutes
  •  
    Ajouter les : 7 g de Cryo - Citra
  •  
    Minuteur 15 minutes
  •  
    Ajouter les : 7 g de Cryo - Citra
  •  
    Minuteur 10 minutes
  •  
    Ajouter les : 14 g de Cryo - Citra
  •  
    Minuteur 4 minutes
  •  
    Ajouter les : 57 g de Cryo - Citra
  •  
    Minuteur 1 minutes
  •  
    Faire refroidir le moût

Fermentation

Primaire : 10 jours à environ 19.4°C
Date de début : ____________________
Notes : _________________________________
Secondaire : 10 jours à environ 19.4°C
Date de début : ____________________
Notes : _________________________________
Garde en bouteille : 7 jours à environ 18.3°C
Date de début : ____________________
Notes : _________________________________
Carbonatation : 2.3 volumes

DI est. : 1.054
DF est. : 1.011
Alcool est. : 5.6 % alc./vol.
EBC : 3
DI : __________
DF : __________
Alcool : __________ % alc./vol.
IBU : 40