Configuration :

Recette pony

  • Style : Ale Ambrée Américaine
  • Méthode : Tout grain
  • Fermentation : Ale
  • Volume : 23.0 L
  • Efficacité d'empâtage : 75%
  • Efficacité de la brasserie : 74.3%
  • Ratio IBU/DI : 0.72
  • Coût total : -

29L à l'ebulition
densité avant ebulition = entre 9.5 et 10 plato.
densité apres ebul =10 plato et 10.5 Brix
densité en fin de fermentation =

21L dans le fermenteur

Céréales et sucres

Quantité Nom Malterie Forme Addition Couleur Proportions Coût total
3.249 kg Extra Pale Mutons Grains Empâtage 1 EBC 68.4 % -
1 kg Caramel/Crystal Malt - 20L Grains Empâtage 20 EBC 21.1 % -
Adds body, color and improves head retention.Also called "Crystal" malt.
500 g Caramel/Crystal Malt - 80L Grains Empâtage 80 EBC 10.5 % -
Adds body, color and improves head retention.Also called "Crystal" malt.

Houblons

Quantité Nom Forme Alpha Addition Temps IBU Coût total
15.6 g Citra Pellets 4.3 % Ébullition 60 minutes 8.4 -
Special aroma hops released in 2007. Imparts high alpha/oil content but low cohumulone.Aroma: Adds interesting citrus and tropical fruit character to the beer. Substitutes: Unknown
15.6 g Simcoe Pellets 5.1 % Ébullition 60 minutes 9.9 -
High alpha bittering hops with good aroma characteristics.Used for: IPAsAroma: Citrus and pine-like aromaSubstitutes: N/A
15.6 g Citra Pellets 4.3 % Ébullition 30 minutes 6.2 -
Special aroma hops released in 2007. Imparts high alpha/oil content but low cohumulone.Aroma: Adds interesting citrus and tropical fruit character to the beer. Substitutes: Unknown
15.6 g Simcoe Pellets 5.1 % Ébullition 30 minutes 7.4 -
High alpha bittering hops with good aroma characteristics.Used for: IPAsAroma: Citrus and pine-like aromaSubstitutes: N/A
75 g Citra Pellets 4.3 % Houblonnage à cru 5 jours 0 -
Special aroma hops released in 2007. Imparts high alpha/oil content but low cohumulone.Aroma: Adds interesting citrus and tropical fruit character to the beer. Substitutes: Unknown
63 g Mosaic (HBC 369) Pellets 3.7 % Houblonnage à cru 5 jours 0 -
Available in quantity for the first time after 2012 harvest. Still known to many as HBC 369. A daughter of Simcoe crossed with a Nugget derived male. An excellent aroma variety.Used for: Ales, IPA, Experimental AlesAroma: Rich in mango, lemon, citrus, pine, and notably, blueberry.Substitutes: UnknownStorage: Good (25% AA after 6 months at 20 C)11-13.5% AA / 3.2-3.9% Beta
50 g Simcoe Pellets 5.1 % Houblonnage à cru 5 jours 0 -
High alpha bittering hops with good aroma characteristics.Used for: IPAsAroma: Citrus and pine-like aromaSubstitutes: N/A
Houblonnage à cru : 8.17 g/l

Levures

Quantité Nom Laboratoire Forme Coût total
50 ml US-05 Safale American DCL/Fermentis Sèche -
American ale yeast that produces well balanced beers with low diacetyl and a very clean, crisp end palate.

Empâtage

  •  
    Concasser les grains
  •  
    Faire chauffer 11.9 L d'eau à 74.4°C
  •  
    Palier Saccharification à 67°C pendant 90 minutes
  •  
    Palier Mash Out à 78°C pendant 10 minutes
  •  
    Filtrer et rincer les drêches avec 20.4 L d'eau à 76.0°C
Ratio eau/grain de départ : 2.5 L/kg
pH cible : 5.4
pH : ________

Temperature mash for use when mashing in a brew pot over a heat source such as the stove. Use heat to maintain desired temperature during the mash.

Ébullition

Volume d'ébullition : 28 L
Temps d'ébullition : 60 minutes
Densité avant ébullition : 1.037
  •  
    Porter le moût à ébullition
  •  
    Ajouter les : 15.6 g de Citra, 15.6 g de Simcoe
  •  
    Minuteur 30 minutes
  •  
    Ajouter les : 15.6 g de Citra, 15.6 g de Simcoe
  •  
    Minuteur 30 minutes
  •  
    Faire refroidir le moût

Fermentation

Primaire : 14 jours à environ 19.4°C
Date de début : ____________________
Notes : _________________________________
Garde en bouteille : 30 jours à environ 18.3°C
Date de début : ____________________
Notes : _________________________________
Carbonatation : 2.3 volumes

DI est. : 1.044
DF est. : 1.010
Alcool est. : 4.5 % alc./vol.
EBC : 16
DI : __________
DF : __________
Alcool : __________ % alc./vol.
IBU : 31