Configuration :

Recette la bière coco

  • Style : Bière de Blé Américaine
  • Méthode : Tout grain
  • Fermentation : Blé
  • Volume : 20.0 L
  • Efficacité d'empâtage : 65%
  • Efficacité de la brasserie : 63.4%
  • Ratio IBU/DI : 0.58
  • Coût total : -

Céréales et sucres

Quantité Nom Malterie Forme Addition Couleur Proportions Coût total
3.6 kg Pils Malterie de L'ouest Grains Empâtage 1 EBC 70.6 % -
1.5 kg Wheat, Flaked Grains Empâtage 1 EBC 29.4 % -
Flaked wheat adds to increased body and foam retentionUsed in place of raw or torrified wheat for faster conversion and better yield.May be used in small amounts to improve head retention and bodyExamples: Belgian White beer, Wit

Houblons

Quantité Nom Forme Alpha Addition Temps IBU Coût total
5 g Aramis Pellets 8.1 % Ébullition 60 minutes 5.8 -
Very fine spice and herbal notes with subtle citrus characteristics. Closely resembling Strisselspalt, but with higher oil and alpha content.Used for: Belgian-style AlesSubstitutions: Willamette, Challenger, AhtanumStorage: Unknown
10 g Aramis Pellets 8.1 % Ébullition 15 minutes 5.3 -
Very fine spice and herbal notes with subtle citrus characteristics. Closely resembling Strisselspalt, but with higher oil and alpha content.Used for: Belgian-style AlesSubstitutions: Willamette, Challenger, AhtanumStorage: Unknown
10 g Elixir Pellets 5.2 % Ébullition 15 minutes 3.4 -
40 g Aramis Pellets 8.1 % Ébullition 5 minutes 8.4 -
Very fine spice and herbal notes with subtle citrus characteristics. Closely resembling Strisselspalt, but with higher oil and alpha content.Used for: Belgian-style AlesSubstitutions: Willamette, Challenger, AhtanumStorage: Unknown
40 g Elixir Pellets 5.2 % Ébullition 5 minutes 5.4 -

Levures

Quantité Nom Laboratoire Forme Coût total
10 g M21 Belgian Wit Mangrove Jack's Sèche -
AROMA CHARACTERISTICS:Belgian Wit yeast presents a very light spice with a hint of bubble-gum character, thisyeast works exceptionally well with botanics.FLAVOR/MOUTHFEEL CHARACTERISTICS:This yeast has a slightly suppressed Belgian character presenting as phenolic and dry,fruity and very complex character. The mouthfeel is smooth, light, dry and crisp.HIGHER ALCOHOL BEERS:With a medium attenuation this strain will struggle with extremely high alcohol beersand may become stressed.

Empâtage

  •  
    Concasser les grains
  •  
    Faire chauffer 20.4 L d'eau à 71.6°C
  •  
    Palier Mash In à 67°C pendant 60 minutes
  •  
    Filtrer et rincer les drêches avec 10.9 L d'eau à 75.6°C
Ratio eau/grain de départ : 4.0 L/kg
pH cible : 5.4
pH : ________

Simple single infusion mash for use with most modern well modified grains (about 95% of the time).

Ébullition

Volume d'ébullition : 26.7 L
Temps d'ébullition : 60 minutes
Densité avant ébullition : 1.038
  •  
    Porter le moût à ébullition
  •  
    Ajouter les : 5 g de Aramis
  •  
    Minuteur 45 minutes
  •  
    Ajouter les : 10 g de Aramis, 10 g de Elixir
  •  
    Minuteur 10 minutes
  •  
    Ajouter les : 40 g de Aramis, 40 g de Elixir
  •  
    Minuteur 5 minutes
  •  
    Faire refroidir le moût

Fermentation

Primaire : 14 jours à environ 20.0°C
Date de début : ____________________
Notes : _________________________________
Garde en bouteille : 30 jours à environ 18.3°C
Date de début : ____________________
Notes : _________________________________
Carbonatation : 2.4 volumes

DI est. : 1.049
DF est. : 1.013
Alcool est. : 4.7 % alc./vol.
EBC : 3
DI : __________
DF : __________
Alcool : __________ % alc./vol.
IBU : 28