| Quantité | Nom | Malterie | Forme | Addition | Couleur | Proportions | Coût total |
|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 20.7 kg | Malt Pale Ale | Malterie du Château | Grains | Empâtage | 4 EBC | 85.2 % | - |
| 2.25 kg | Miel | Malterie du Château | Sucre | Empâtage | 1 EBC | 9.3 % | - |
| 450 g | Malt Carafa Special I | Weyermann | Grains | Empâtage | 456 EBC | 1.9 % | - |
| 450 g | Malt Carafa Special III | Weyermann | Grains | Empâtage | 761 EBC | 1.9 % | - |
| 450 g | Malt de Froment Chocolat (Chocolate Wheat Malt) | Weyermann | Grains | Empâtage | 507 EBC | 1.9 % | - |
| Quantité | Nom | Forme | Alpha | Addition | Temps | IBU | Coût total |
|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 150 g | East Kent Goldings | Pellets | 6.3 % | Ébullition | 60 minutes | 25.3 | - |
| 50 g | Target | Pellets | 10.1 % | Ébullition | 15 minutes | 6.4 | - |
| 50 g | Fuggle | Pellets | 4.2 % | Ébullition | 10 minutes | 1.9 | - |
| Quantité | Nom | Addition | Temps | Coût total |
|---|---|---|---|---|
| 85 g | Écorce d'orange douce | Embouteillage | 0 minutes | - |
| 30 g | Racine de gingembre | Embouteillage | 0 minutes | - |
| Quantité | Nom | Laboratoire | Forme | Coût total |
|---|---|---|---|---|
| 0 ml | - Belle Saison | Lallemand/Danstar | Sèche | - |
| Belle Saison produces esters and phenols, which results in beers with fruity, pepperyand spicy flavors and aromas. Belle Saison is suitable for primary fermentation for beers up to 14% ABV. The yeast would require extra nutrition above that level of alcohol such as an addition of 1g/hL of Servomyces. | ||||