Configuration :

Recette Blonde foin

  • Style : Blonde Ale
  • Méthode : Tout grain
  • Fermentation : Ale
  • Volume : 22.0 L
  • Efficacité d'empâtage : 74%
  • Efficacité de la brasserie : 72.4%
  • Ratio IBU/DI : 0.24
  • Coût total : -

Céréales et sucres

Quantité Nom Malterie Forme Addition Couleur Proportions Coût total
2.75 kg Pilsner (2 Row) Ger Grains Empâtage 2 EBC 52.2 % -
German base for Pilsners and Bohemian Lagers
1.75 kg Pale Malt (2 Row) Bel Grains Empâtage 3 EBC 33.2 % -
Base malt for all beer stylesHigher potential yield than US, English equivalent pale ale malts
500 g Wheat Malt, Ger Grains Empâtage 2 EBC 9.5 % -
Malted wheat base for use in all wheat styles
250 g Biscuit Malt Grains Empâtage 23 EBC 4.7 % -
Use for English ales, brown ales and porters.Adds a biscuit like flavor and aroma.Can be used as a substitute for toasted malt.
20 g Oats, Flaked Grains Empâtage 1 EBC 0.4 % -
Adds body, mouth feel and head retention to the beerUsed in oatmeal stouts and portersAdds substantial protein haze to light beersProtein rest recommended unless flakes are pregelatinized

Houblons

Quantité Nom Forme Alpha Addition Temps IBU Coût total
10 g Perle Pellets 8.0 % Ébullition 60 minutes 10 -
Perle has a spciy character, and the aroma is moderate and pleasing. Commonly compared to Hallertau Mittlefruh.Used for: German ales, lagers, Plisner, Alt, Maisbier, Dunkle, KolschAroma: Delicate floral and fruity tonesSubstitutes: Northern Brewer, Perle (U.S.), Hallertau Mittelfruh, Hallertau AromaStorage: Good6-10% AA / 2.5-5% Beta
15 g Triskel Pellets 2.6 % Hors flamme 20 minutes / 90°C 1.3 -
10 g Cascade Cônes 5.5 % Hors flamme 20 minutes / 90°C 1.6 -

Divers

Quantité Nom Addition Temps Coût total
120 g Foin Empâtage 2 minutes -
2 minutes avant la fin du mashout et filtration

Levures

Quantité Nom Laboratoire Forme Coût total
23 g US-05 Safale American DCL/Fermentis Sèche -
American ale yeast that produces well balanced beers with low diacetyl and a very clean, crisp end palate.

Empâtage

  •  
    Concasser les grains
  •  
    Faire chauffer 15.8 L d'eau à 68.6°C
  •  
    Palier empatage à 63°C pendant 40 minutes
  •  
    Palier Mash Step à 73°C pendant 20 minutes
  •  
    Palier mash out à 78°C pendant 10 minutes
  •  
    Filtrer et rincer les drêches avec 18.2 L d'eau à 75.0°C
Ratio eau/grain de départ : 3.0 L/kg
pH cible : 5.6
pH : ________

Ébullition

Volume d'ébullition : 29.3 L
Temps d'ébullition : 60 minutes
Densité avant ébullition : 1.041
  •  
    Porter le moût à ébullition
  •  
    Ajouter les : 10 g de Perle
  •  
    Minuteur 60 minutes
  •  
    Éteindre la source de chaleur
  •  
    Ajouter les : 15 g de Triskel, 10 g de Cascade
  •  
    Minuteur 20 minutes
  •  
    Faire refroidir le moût

Fermentation

Primaire : 4 jours à environ 19.4°C
Date de début : ____________________
Notes : _________________________________
Secondaire : 12 jours à environ 19.4°C
Date de début : ____________________
Notes : _________________________________
Garde en bouteille : 30 jours à environ 18.3°C
Date de début : ____________________
Notes : _________________________________
Carbonatation : 2.3 volumes

DI est. : 1.054
DF est. : 1.013
Alcool est. : 5.4 % alc./vol.
EBC : 7
DI : __________
DF : __________
Alcool : __________ % alc./vol.
IBU : 12