Recette White IPA
- 15 août 2023
Céréales et sucres
| Quantité | Nom | Malterie | Forme | Addition | Couleur | Proportions | Coût total |
|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 3 kg | Viking Pilsner Malt | Brouwland | Grains | Empâtage | 1 EBC | 46.5 % | - |
| 2.5 kg | Viking Froment/Blé | Grains | Empâtage | 2 EBC | 38.8 % | - | |
| 500 g | Oats, Flaked | Grains | Empâtage | 1 EBC | 7.8 % | - | |
| Adds body, mouth feel and head retention to the beerUsed in oatmeal stouts and portersAdds substantial protein haze to light beersProtein rest recommended unless flakes are pregelatinized | |||||||
| 250 g | Cara-Pils/Dextrine | Grains | Empâtage | 2 EBC | 3.9 % | - | |
| Significantly increases foam/head retention and body of the beer.Also sold under the names "Dextrine" and "Cara-Foam" | |||||||
| 200 g | Caramunich Type 2 Weyermann | Grains | Empâtage | 60 EBC | 3.1 % | - | |
Houblons
| Quantité | Nom | Forme | Alpha | Addition | Temps | IBU | Coût total |
|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 37 g | Citra | Pellets | 12.8 % | Ébullition | 60 minutes | 50.8 | - |
| Special aroma hops released in 2007. Imparts high alpha/oil content but low cohumulone.Aroma: Adds interesting citrus and tropical fruit character to the beer. Substitutes: Unknown | |||||||
| 70 g | Wai-iti | Pellets | 3.4 % | Ébullition | 0 minutes | 0 | - |
| Strong citrus character of lime zest with fresh peaches and apricot. Used in both ales and lagers. Good for late additions and dry hopping.Used for: Ale, Pale Ale, IPA.Substitutions: N/A | |||||||
Divers
| Quantité | Nom | Addition | Temps | Coût total |
|---|---|---|---|---|
| 1.595 ml | Irish Moss | Ébullition | 15 minutes | - |
| Fining agent that aids in the post-boil protein break. Reduces protein chill haze and improves beer clarity. | ||||
| 70 g | Coques de riz | Ébullition | 0 minutes | - |
Levures
| Quantité | Nom | Laboratoire | Forme | Coût total |
|---|---|---|---|---|
| 50.275 ml | US-05 Safale American | DCL/Fermentis | Sèche | - |
| American ale yeast that produces well balanced beers with low diacetyl and a very clean, crisp end palate. | ||||
Efficacité d'empâtage : 72%
Ratio eau/grain de départ : 2.5 L/kg
pH : 5.4
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Concasser les grains
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Faire chauffer 16.1 L d'eau à 74.4°C
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Palier Mash In à 67°C pendant 60 minutes
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Faire chauffer 9.4 L d'eau à 100.0°C
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Palier Mash Step à 78°C pendant 15 minutes avec montée en température par infusion.
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Filtrer et rincer les drêches avec 10.6 L d'eau à 75.6°C
Simple single infusion mash for use with most modern well modified grains (about 95% of the time).
Volume d'ébullition : 30.3 L
Temps d'ébullition : 60 minutes
Densité avant ébullition : 1.047
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Porter le moût à ébullition
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Ajouter les : 37 g de Citra
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Minuteur 45 minutes
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Ajouter les : 1.595 ml de Irish Moss
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Minuteur 15 minutes
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Ajouter les : 70 g de Wai-iti, 70 g de Coques de riz
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Minuteur 0 minutes
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Faire refroidir le moût
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