Drapeau Rouge
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Atelier et club de brassage à Montpellier
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Recette Saison Atelier
- 2 mars 2020
Céréales et sucres
Quantité | Nom | Malterie | Forme | Addition | Couleur | Proportions | Coût total |
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4 kg | Pilsner (2 Row) Ger | Weyermann | Grains | Empâtage | 3 EBC | 80 % | - |
German base for Pilsners and Bohemian Lagers | |||||||
500 g | Rye Malt | Grains | Empâtage | 9 EBC | 10 % | - | |
Adds a dry, crisp character to the beer. Yields a deep red color, and a distinctive rye flavorMust limit to 10-15% fo the mash as it tends to produce "stuck" mashes. | |||||||
500 g | Wheat Malt, Ger | Weyermann | Grains | Empâtage | 3 EBC | 10 % | - |
Malted wheat base for use in all wheat styles |
Houblons
Quantité | Nom | Forme | Alpha | Addition | Temps | IBU | Coût total |
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10 g | Magnum | Pellets | 12.0 % | Ébullition | 60 minutes | 14.3 | - |
High-alpha hop with clean, neutral bitterness. Can be used in almost any recipe.Used for: Ale, Lager, Stout, hefeweizen, IPA, BitterAroma: No distinctive aroma characteristicsSubstitutions: German Magnum, CTZ, NuggetStorage: Excellent/Very good (80%-85% AA after 6 months at 20 C)10-14% AA / 4.5-7% Beta | |||||||
25 g | East Kent Goldings (EKG) | Pellets | 5.0 % | Hors flamme | 10 minutes / 95°C | 3.5 | - |
Also known as Canterbury Hops by some, although others will dispute this fact. East Kent Goldings gracefully defines the English Pale Ales and Ales produced by the region, it is quintessentially English.Used for: English Ale, Porter, Scottish and Irish Ale, Stout, Strong Ale, ESB, Saison, Barleywine.Aroma: Floral, aromatic, earthy, slightly sweet spicy flavorSubstitutes: First Gold, Fuggles, other Golding varieties, Progress, Target, and Whitbread GoldingStorage: Good/Fair 965-80% AA after 6 months at 20 C)4-7% AA / 1.9-2.8% Beta | |||||||
25 g | Hallertau Blanc | Pellets | 10.5 % | Hors flamme | 10 minutes / 95°C | 7.3 | - |
Divers
Quantité | Nom | Addition | Temps | Coût total |
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4 ml | Acide lactique | Empâtage | 10 minutes | - |
Levures
Quantité | Nom | Laboratoire | Forme | Coût total |
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1 paquets | - Belle Saison | Lallemand/Danstar | Sèche | - |
Efficacité d'empâtage : 75%
Ratio eau/grain de départ : 3.2 L/kg
pH : 5.2
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Concasser les grains
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Faire chauffer 16 L d'eau à 71.6°C
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Palier Mash In à 66°C pendant 60 minutes
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Filtrer et rincer les drêches avec 19.6 L d'eau à 75.6°C
Simple single infusion mash for use with most modern well modified grains (about 95% of the time).
Volume d'ébullition : 31.1 L
Temps d'ébullition : 60 minutes
Densité avant ébullition : 1.037
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Porter le moût à ébullition
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Ajouter les : 10 g de Magnum
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Minuteur 60 minutes
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Éteindre la source de chaleur
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Ajouter les : 25 g de East Kent Goldings (EKG), 25 g de Hallertau Blanc
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Minuteur 10 minutes
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Faire refroidir le moût
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