Recette THC Citra Cryo Pale Ale

  • 7 mars 2025
  • Style : Pale Ale Américaine
  • Méthode : Tout grain
  • Fermentation : Ale
  • Volume : 20.8 L
  • Efficacité d'empâtage : 76 %
  • Efficacité de la brasserie : 74.1 %

Densité initiale
1.054
Densité finale
1.011
Couleur
3 EBC
Amertume
40 IBU
Ratio IBU/DI
0.75
Alcool
5.6 %
Coût total
-

Water Profile: Ca 126 | Mg 0 | Na 0 | SO4 118 | Cl 135

Céréales et sucres

Quantité Nom Malterie Forme Addition Couleur Proportions Coût total
4.536 kg Pilsen Malt (Franco-Belges) Franco-Belges Grains Empâtage 1 EBC 90.9 % -
Belgian base malt for Continental lagers
454 g Vienna Malt Grains Empâtage 3 EBC 9.1 % -
Kiln dried malt darker than Pale Malt, but not as dark as Munich MaltImparts a golden to orange color to the beer.

Houblons

Quantité Nom Forme Alpha Addition Temps IBU Coût total
7 g Cryo - Citra Pellets 24.0 % Ébullition 30 minutes 15.8 -
Lupulin powder - typically used during the whirlpool/steep or dry hop phases at about half the weight of pellet hops to mazimize aroma/flavor. Concentrated to enhance hop oils. Store near freezing.
7 g Cryo - Citra Pellets 24.0 % Ébullition 15 minutes 10 -
Lupulin powder - typically used during the whirlpool/steep or dry hop phases at about half the weight of pellet hops to mazimize aroma/flavor. Concentrated to enhance hop oils. Store near freezing.
14 g Cryo - Citra Pellets 24.0 % Ébullition 5 minutes 7.9 -
Lupulin powder - typically used during the whirlpool/steep or dry hop phases at about half the weight of pellet hops to mazimize aroma/flavor. Concentrated to enhance hop oils. Store near freezing.
57 g Cryo - Citra Pellets 24.0 % Ébullition 1 minutes 6.9 -
Lupulin powder - typically used during the whirlpool/steep or dry hop phases at about half the weight of pellet hops to mazimize aroma/flavor. Concentrated to enhance hop oils. Store near freezing.
57 g Cryo - Citra Pellets 24.0 % Houblonnage à cru 3 jours 0 -
Lupulin powder - typically used during the whirlpool/steep or dry hop phases at about half the weight of pellet hops to mazimize aroma/flavor. Concentrated to enhance hop oils. Store near freezing.
Houblonnage à cru : 2.74 g/l

Efficacité d'empâtage : 76%

Ratio eau/grain de départ : 2.5 L/kg

pH : 5.4

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    Concasser les grains
  •  
    Faire chauffer 12.5 L d'eau à 72.1°C
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    Palier Mash In à 65°C pendant 75 minutes
  •  
    Filtrer et rincer les drêches avec 16.6 L d'eau à 75.6°C

Simple single infusion mash for use with most modern well modified grains (about 95% of the time).

Volume d'ébullition : 24.6 L

Temps d'ébullition : 60 minutes

Densité avant ébullition : 1.047

  •  
    Porter le moût à ébullition
  •  
    Minuteur 30 minutes
  •  
    Ajouter les : 7 g de Cryo - Citra
  •  
    Minuteur 15 minutes
  •  
    Ajouter les : 7 g de Cryo - Citra
  •  
    Minuteur 10 minutes
  •  
    Ajouter les : 14 g de Cryo - Citra
  •  
    Minuteur 4 minutes
  •  
    Ajouter les : 57 g de Cryo - Citra
  •  
    Minuteur 1 minutes
  •  
    Faire refroidir le moût

Primaire : 10 jours à environ 19.4°C

Secondaire : 10 jours à environ 19.4°C

Garde en bouteille : 7 jours à environ 18.3°C

Carbonatation : 2.3 volumes

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