Recette ©️ Clone - Budweiser ™️

  • 31 mars 2021
  • Style : Lager Américaine
  • Méthode : Tout grain
  • Fermentation : Lager
  • Volume : 27.0 L
  • Efficacité : 74%

Densité initiale
1.038
Densité finale
1.008
Couleur
3 EBC
Amertume
16 IBU
Ratio IBU/DI
0.43
Alcool
3.9 %

Source: The Maltose Falcons

This recipie has actually been lab tested by Busweiser and landed withoin 1% of spec. The above recipie is tweaked to suite local european ingredients somewhat...

Batch Size:
22.0 gallons
Boil Time:
60 minutes
Original Gravity:
1.048 O.G.
Final Gravity:
1.008 F.G.
ABV:
5.0% ABV
IBUs:
19.0 IBUs
SRM:
2.3 SRM
Malt/Grain/Sugar/Extract:
11# Domistic two-row
10# Domistic six-row
10# Long grain rice
2# Cara-pils (dextrine malt)
1.5 oz. Nugget 13aa 60min

Mashing Instructions:
let grain rest at 120 before working with rice, rice should be milled to resemble malt-o-meal. Bring 5 gal. to boil, add rice, stir until thick, turn off heat, lower temp of rice with cold water to 150 and add 2# milled two-row, let set 20 minuets, turn heat back on and bring rice to boil, stiring constantly, do not let rice scorch, this is very important and also very labor intensive, once rice has boiled for 5 minuets turn heat off and add rice to main mash, use gloves, once rice has been stired in to main mash temp should be very close to 148, mash one hour,

Hops:
The hops for this beer are brewers preference, since IBU's are very low in this brew 8-15, flavor and aroma hops are not needed.

Extra Ingredients:
Dilute carbon filterd tap water with 50-50 mix distilled water.

Yeast:
I prefer wyeast #2007 Pilsen lager yeast

Céréales et sucres

Quantité Nom Malterie Forme Addition Couleur Proportions
2.08 kg Pilsen Malt BestMalz Grains Empâtage 1 EBC 47 %
1.34 kg Rice, Flaked Briess Grains Empâtage 1 EBC 30.2 %
750 g Pale Ale BestMalz Grains Empâtage 3 EBC 16.9 %
260 g Carapils Briess Grains Empâtage 1 EBC 5.9 %

Houblons

Quantité Nom Forme Alpha Addition Temps IBU
11 g Nugget Pellets 13.0 % Ébullition 60 minutes 16.3

Divers

Quantité Nom Addition Temps
0 g Calcium Chloride Empâtage 0 minutes
0 g Gypsum (Calcium Sulfate) Empâtage 0 minutes
0.01 g Lactic Acid Empâtage 0 minutes

Levure

Quantité Nom Laboratoire Forme
0.9 g WLP840 American Lager Yeast White Labs Liquide

Eau - Profil cible

Ca2+ Mg2+ Na+ SO42- Cl- HCO3-
80.3 0.9 0.6 2.7 0.6 240.0

Efficacité : 74%

Ratio eau/grain de départ : 2.5 L/kg

pH : 5.4

  •  
    Concasser les grains
  •  
    Palier Infusion à 62°C pendant 60 minutes
  •  
    Palier Mash out à 77°C pendant 15 minutes
  •  
    Filtrer et rincer les drêches avec 28.7 L d'eau à 75.0°C

Volume d'ébullition : 35.8 L

Temps d'ébullition : 60 minutes

Densité avant ébullition : 1.030

  •  
    Porter le moût à ébullition
  •  
    Ajouter les : 11 g de Nugget
  •  
    Minuteur 60 minutes
  •  
    Faire refroidir le moût

Primaire : 4 jours à environ 9.0°C

Secondaire : 1 jours à environ 13.0°C

Tertiaire : 1 jours à environ 17.0°C

Garde en bouteille : 1 jours à environ 19.0°C

Carbonatation : 2.8 volumes

Source : Brewfather : TexasTom BeerFactory

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